DiyetveKadın
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : https://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970

 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimeÇarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimeSalı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

 

 GENEL PASTA TARIFI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 40

GENEL PASTA TARIFI Empty
MesajKonu: GENEL PASTA TARIFI   GENEL PASTA TARIFI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 7:25 pm

GENEL PASTA TARIFI



Malzemeler:

Pandispanya Hamuru İçin:

4 yumurta

3/4 su bardağı toz şeker

3/4 su bardağı elenmiş un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 cimdik tuz



Yapılışı:

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz.
Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın.
Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sarı bir renk alacaktır.
Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın.
Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın. Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin.
Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın.
Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün.
350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası
Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın. soğumaya bırakın.

Not: Bu tarifte kabartma tozu yoktur. Kabarması yumurtaların çırpılması ile elde ediliyor. Tarife adım, adım uyarsanız çok yumuşak sünger gibi bir pandispanya hamuru elde edebilirsiniz.
Kreması:

1 yumurtanın sarısı

7 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası

2 su bardağı süt

bir paket vanilya

1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı

Arzuya göre limon kabuğu rendesi (özell. meyveli pasta yapılacaksa)


Yapılışı:

Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın.
Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın.
Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın.
Pasta'nın bir araya getirilmesi:

Soğumuş olan pandispanya nızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün.
Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz.
Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun. (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın)
Eğer konacaksa bir kat muz ,çilek serpiştirin.
Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın.
En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın yada ıspanaklı kek tarifindeki gibi 7 dakikalık krema tarifini hazırlayıp onunla kaplayın.
İsteğinize göre çilek taneleri ile süsleyin. Yada meyveli değilse resimdeki gibi rendelenmiş çikolata serpiştirebilir, yanlarını makineden geçirilmiş cevizle süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Not:

Kremayı yaparken içine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı krema yapabilirsiniz.

Pandispanyayı isterseniz daha ıslak olması için süt yada süt-reçel karışımı ile hafifçe ıslatabilirsiniz her katini. çok fazla ıslatmayın.

Pastayı en az 4 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın yada akşamdan hazırlayın.


alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
GENEL PASTA TARIFI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ISPANAKLI PASTA
» CIKOLATALI RULO PASTA

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Kekler -Pastalar-
Buraya geçin: