DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : sekertas
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 ISPANAKLI PASTA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: ISPANAKLI PASTA   Ptsi Eyl. 15, 2008 7:26 pm

Malzemeler:

3 yumurta

1,5 su bardağı şeker

250gr kadar ıspanak

3/4 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı elenmiş un

1 paket kabartma tozu (Amerika’dakiler için 2,5 cay kaşığı)

1 paket vanilya


Yapılışı:

Önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın. İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.

Ispanağı az bir yağda kavurarak diriliğini giderin. Daha sonra blender yada robottan geçirin. Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine geçirin robottan.

Yumurtalı karışıma ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin. Bu asamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar karıştırın.

Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün.

Önceden ısıtılmış 175C - (350F) dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin.

Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra tırtıllı uzun bıçakla ortadan ikiye kesin.

İlk yarısını servis tepsinize yerleştirip kremadan biraz sürün.

İkinciyi de üstüne koyup kalan krema ile pastayı kaplayıp istediğiniz şekilde süsleyin.


KREMASI: 7 DakikalIk Krema (7 minute frosting)

Malzemeler:

2 yumurta akı 1 buçuk su bardağı şeker

yarım çay kaşığı tartar kremayı (cream of tartar)

1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)

1/4 su bardağı soğuk su


Yapılışı:

Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın.

Ayrı bir cam ya da metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin. Üstteki kabın tabanı suya değmeyecek.

Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın. Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek.

İçine 1 tatlı kaşığı gül suyu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın.

Hemen kullanın.
alıntı

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
ISPANAKLI PASTA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» gençkız rüyası...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Kekler -Pastalar-
Buraya geçin: