DiyetveKadın
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : https://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Gül Tatlısı Icon_minitimeÇarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Gül Tatlısı Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Gül Tatlısı Icon_minitimeSalı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Gül Tatlısı Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Gül Tatlısı Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Gül Tatlısı Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Gül Tatlısı Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Gül Tatlısı Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Gül Tatlısı Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

 

 Gül Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 40

Gül Tatlısı Empty
MesajKonu: Gül Tatlısı   Gül Tatlısı Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 5:21 pm

Malzemeler:

125gr. (yarım paket) oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağından az sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 çorba kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
kürdanın ucu ile kırmızı gıda boyası (arzuya göre)
bütün fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu

Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp lşmonunu ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hamur yoğurma kabınıza oda ısısındaki tereyağını, sıvıyağı, yumurtayı ve yoğurdu alıp karıştırın.
Sirkeyi, irmik, pudra şekeri, hindistan cevizi koyup 2 bardak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.
Hamurdan limon büyüklüğü kadarını ayırıp kırmızı gıda boyası ile birlikte yeniden yoğurup hamuru renklendirin.
Merdane ile beyaz hamuru yarım cm kalınlığında açıp ufak yuvarlak kesme kalıbı veya keskin bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
Fotoğrafta görüldüğü gibi 5 tane yuvarlağı üst üste bindirin. Aralarından bir yuvarlağı kırmızı hamurdan kesip yerleştirin.
İki tane fındığı en altta kalan yuvarlağa koyup hamuru sarın ve iki fındığın arasından ortadan ikiye bölüp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Bütün hamurları bitirdikten sonra 175C dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti koyup çektirin. Gerekirse tatlıyı alt üst edin ve tatlıyı hazır hale getirin.

alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
Gül Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: