DiyetveKadın
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : https://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970

 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
İRMİK HELVASI Icon_minitimeÇarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
İRMİK HELVASI Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
İRMİK HELVASI Icon_minitimeSalı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
İRMİK HELVASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
İRMİK HELVASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
İRMİK HELVASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
İRMİK HELVASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
İRMİK HELVASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
İRMİK HELVASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

 

 İRMİK HELVASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 40

İRMİK HELVASI Empty
MesajKonu: İRMİK HELVASI   İRMİK HELVASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 4:32 pm

Malzemeler:

250gr. iri irmik (yaklaşık 1 su bardagi +1/4 su bardağı kadar)
125gr. tereyağı veya margarin
2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker

Yapılışı:

Önce fıstıkları ufak bir tavada orta ila kısık ateş arasında tavayı ara sıra sallayıp fıstıkların çevrilmesini sağlayarak yavaşça pembeleşene kadar kavurun. Başından ayrılmayın, aşırı kavrulabilirler. Bu şekilde fıstıkları önceden kavurarak helvanızda iyi kavrulmuş ve tadı çıkmış cam fıstıkları elde etmiş olursunuz.
Bir tencerede 2 bardak suyu kaynamaya bırakın. Ayrı bir kasede sekerinizi ölçüp hazır tutun.
Yağı genişçe bir tavada eritip kavrulmuş fıstıkları ve irmiği içine dökerek hafif ateşte tahta kaşıkla kavurun. Yine bu işlemdede irmiğin birden kavrulup yanmamasına dikkat edin. İyice kavrulup rengi koyulaşana, yağını dışarı salip irmiğin kokusu duyulana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
Tavanın altını kapatıp kaynayan suyu dikkatlice dökerek karıştırın. Altını tekrar açıp bir iki dakika piştikten sonra sekerini ilave edin. Arada karıştırarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra helvanız servise hazırdır.





alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
İRMİK HELVASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: