DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : http://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 HAVUÇLU PASTA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: HAVUÇLU PASTA   Ptsi Eyl. 15, 2008 7:28 pm

Malzemeler:

2 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
4 yumurta
2 su bardağı ince rendelenmiş havuç (250gr. kadar)
2 su bardağı un
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı yeni bahar (yoksa yarım kaşık toz zencefil koyabilirsiniz)
2 çay kaşığı tarçın

isteğe göre:

1 çay bardağı kadar kuş üzümü veya normal kuru üzüm
Yarim su bardağı kıyılmış ceviz


Yapılışı:

Büyükçe bir kabın içinde şekeri, yumurtaları, yağı ve rendelenmiş havuçları karıştırın.
Ayrı bir kapta kuru malzemeleri birlikte eleyin. (un, kabartma tozu, karbonat ve baharatlar)
Her seferinde yarım bardak kadar koyarak havuçlu karışıma unu yedirin tahta kaşıkla. Ekliyorsanız üzüm ve cevizleri ekleyin.
Elinizde varsa yağlanıp unlanmış iki tane yuvarlak kek kalıbına hamuru bölüştürün. Yoksa bir taneye de koyabilirsiniz. Yalnız daha uzun sürede pişecektir ve piştikten sonra tırtıllı bıçakla ortadan ikiye veya üçe bölebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 375F(185C) dereceli fırında ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Yaklaşık 35-40 dakika (eğer tek kalıpta ise1 saat kadar sürebilir)
Piştikten sonra 10 dakika kalıpta beklettikten sonra çıkarıp soğutun.
İçine ve üzerine koymak için kremşanti kullanabilirsiniz. Veya Amerika'dakiler için ! su bardağı kadar heavy cream+ 1/2 su bardağı toz şekeri çırpıp krema haline getirip kullanabilirsiniz.
Kek soğuduktan sonra birinci parçaya biraz kremşanti ,şurup ikinci parçaya sürün. Pastanız iki katlı ise aynı işlemi öbürüne uygulayın. üstüne kremşanti yetecek kadar ayırmayı unutmayın.
Katları yerleştirdikten sonra ya bütün kremayı üstüne yayıp biraz ayırdığınız kremayı sıkma torbasına yıldız üç takıp süsleyebilirsiniz. Veya daha fazla kremşanti yaparak pastanın her yerini kaplayıp kenarlarına kıyılmış ceviz yapıştırabilirsiniz. Ben üst kısmına minik havuçlar yerleştirdim. Ortasına da vişne reçelinden vişne tanesi koydum. Evinizdeki malzemelerle farklı şekillerde süsleyebilirsiniz pastanızı...En zevkli kısmı da budur zaten

alıntı

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
HAVUÇLU PASTA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» gençkız rüyası...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Kekler -Pastalar-
Buraya geçin: