DiyetveKadın
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : https://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970

 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
ELMALI KEK Icon_minitimeÇarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
ELMALI KEK Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
ELMALI KEK Icon_minitimeSalı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
ELMALI KEK Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
ELMALI KEK Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
ELMALI KEK Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
ELMALI KEK Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
ELMALI KEK Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
ELMALI KEK Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

 

 ELMALI KEK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 40

ELMALI KEK Empty
MesajKonu: ELMALI KEK   ELMALI KEK Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 5:30 pm

ELMALI KEK



Malzemeler: 1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz. Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin.
1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)

Icine

4 su bardagi soyulup, ayiklanip ufak kup kup dogranmis elma (yaklasik buyuk 3 tane)
1/2 su bardagi kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu

Ustune:

3/4 su bardagi kabartma tozlu un
1 tatli kasigina yakin tarcin
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
1/3 su bardagi kahverengi seker

Yapilisi:

Yuvarlak kek kalibizini (kelepceli varsa daha iyi olur) yaglayin. 1 bardak unu ve bademin yarisini birlikte bir kapta karistirin. Soguk yagi kucuk kucuk bicakla unun icinde kiyin.
Parmak uclarinizla yagi ufalayarak hamura yedirin . Seker ve limon suyunu ilave edin. Sonra sertce bir hamur haline gelmeye yetecek kadar cirpilmis yumurtadan ilave edin.
Hamuru hazirladiginiz kaliba bastirip duzeltin. Kalan cekilmis bademi ustune serpip buzdolabinda sogumaya birakin. (yarim saat kadar)
Elmalari, kahverengi sekeri ve limon suyunu birlikte karistirip hamurun ustune duzgunce yayin.
Ust hamuru yapmak icin un ve tarcini birlikte eleyip yine soguk yagi once bicakla icine kiyip sonra parmak uclarinizla yagi hamura yedirin. Sekeride ilave edip elmalarin ustune serpistirin. (Ust hamurunu yaptiginiz zaman hamurdan ziyade topakli kirintili bir yapisi olacaktir (Cokelek peyniri gibi) Bunu elmalarin ustune esit sekilde serpistirın. Pistigi zaman kekinize ayri bir kitirlik verecektir)
Onceden isitilmis 350F (180C) dereceli firinda orta katta yaklasik 1 saat- 1saat 15 dakika ustu iyice kizarana kadar pisirin.
10 dakika kadar ilindiktan sonra kaliptan cikarip sogumaya birakin.

alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
ELMALI KEK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Kekler -Pastalar-
Buraya geçin: