DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : sekertas
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 Kalburabastı...................

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: Kalburabastı...................   Ptsi Eyl. 15, 2008 5:22 pm

Kalburabastı



Malzemeler:

2 su bardağı un
1/2 su bardağından soda
1 çay bardağından biraz fazla mısırözü yağı
3-4 yemek kaşığı ince kıyılmış ceviziçi
kalbur veya rende
Şerbeti için:
1 su bardağı+2 yemek kaşığı tozşeker
1+1/3 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Şekeri ve suyu 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu sıkın.
Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Unu bir kaba eleyin. Sodayı ve sıvıyağı ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Gerekirse daha fazla un ilave edebilirsiniz.
Biraz yoğurduktan sonra cevizden büyük parçalara ayırın.
Kevgir veya rendenin kalın yerinde, üzerinde bastırarak hamuru açın ve içine biraz ceviziçi koyun.
Tekrar rulo sararak kapatın ve kalbur izlerine zarar vermeden birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye alın.
Bütün hamurları bitirdikten sonra ısıtılmış 180C dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Soğuk şerbeti döküp tepsiyi başka bir tepsiyle kapatıp çektirdikten sonra servis yapın

alıntı

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
Kalburabastı...................
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: