DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : sekertas
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 Gül Tatlısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: Gül Tatlısı   Ptsi Eyl. 15, 2008 5:21 pm

Malzemeler:

125gr. (yarım paket) oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağından az sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 çorba kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
kürdanın ucu ile kırmızı gıda boyası (arzuya göre)
bütün fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu

Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp lşmonunu ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hamur yoğurma kabınıza oda ısısındaki tereyağını, sıvıyağı, yumurtayı ve yoğurdu alıp karıştırın.
Sirkeyi, irmik, pudra şekeri, hindistan cevizi koyup 2 bardak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun.
Hamurdan limon büyüklüğü kadarını ayırıp kırmızı gıda boyası ile birlikte yeniden yoğurup hamuru renklendirin.
Merdane ile beyaz hamuru yarım cm kalınlığında açıp ufak yuvarlak kesme kalıbı veya keskin bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
Fotoğrafta görüldüğü gibi 5 tane yuvarlağı üst üste bindirin. Aralarından bir yuvarlağı kırmızı hamurdan kesip yerleştirin.
İki tane fındığı en altta kalan yuvarlağa koyup hamuru sarın ve iki fındığın arasından ortadan ikiye bölüp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Bütün hamurları bitirdikten sonra 175C dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti koyup çektirin. Gerekirse tatlıyı alt üst edin ve tatlıyı hazır hale getirin.

alıntı

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
Gül Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yemek tariflerinden tatlılar : pratik çikoltalı top kek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: