DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : sekertas
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta   Ptsi Eyl. 15, 2008 5:19 pm

Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta



Malzemeler:

2 adet kağıt helva
İstediğiniz iki çeşit dondurma (çikolata-sade veya çikolata-karamel tercih edilebilir)
80gr. kadar bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema veya süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Arzuya göre süslemek için ufak beze kurabiyeler
Kağıt helvaya uygun kelepçeli kalıp veya ayarlanabilir metal kalıp (olmadanda yapabilirsiniz

Yapılışı:

Dondurma çeşitlerinden birini buzdolabının normal soğutma kısmına alıp 15 dakika biraz yumuşaması için bekletin.
Kağıt helvalardan birini varsa kalıbınıza veya servis tabağına alın.
Üzerine dondurmayı kaşık kaşık aktarıp düzelterek yayın ve bir kat oluşturun. Kenarlarını kağıt helva ile aynı hizaya getirip hemen buzluğa alıp 1 saat kadar dondurun. (Kalıp kullanmıyorsanız ve dondurma hemen eriyor ise kenarlarını aluminyum folyo ile kaplayıp destek verebilirsiniz.)
Pastayı buzluktan çıkarmadan diğer dondurma çeşidinizide normal soğutma bölümünde 10-15 dakika bekletip hafif yumuşamasını sağlayın. Dondurma hala katı olmalıdır. İkinci kat dondurmayıda kaşık kaşık koyup bastırarak düzeltin.
İkinci kağıt helvayı üzerine yerleştirip tekrar donması için buzluğa alın.
Çikolatayı parçalayın. Krema ve veya süt ve tereyağını ufak bir sos tenceresinde veya cezvede kısık ateşte eritip çikolata parçalarını ekleyin. Eriyene kadar sürekli karıştırın.
Mazlemeler birleşince altını kapatın. Buzluktaki pastanın üzerine ortadan doğu döküp bir spatula veya bıçak yardımı ile yayın ve pastanın üstünü kaplayın. Fazla kalın kısımları yanlara doğru akıtarak şekil verin.
Çikolata buzlukta donduktan sonra bezelerle süsleyip veya sade olarak dilimleyerek servis yapın













alıntı

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
Kağıt Helvalı Dondurmalı Pasta
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» gençkız rüyası...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: