DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : http://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 KARAMELLI ETIMEK TATLISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: KARAMELLI ETIMEK TATLISI   Ptsi Eyl. 15, 2008 5:07 pm

Malzemeler:

2tepeleme yemek kasigi un
1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir)
4-5 yemek kasigi tozseker
3 + 1/2 su bardagi sut
100gr. margarin veya tereyagi
1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya)
1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs.)
Serbet icin:
1+1/2 su bardagi tozseker
2+1/2 su bardagi su

Yapilisi:

Ufak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin.
Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin. Sekerin cok koyulasip yanmamasina dikkat edin.
Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun.
Seker sertlesip fokurdayacaktir. Buharin sizi yakmamasina dikkat edin. Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kisik ateste buun seker eriyene kadar arada karistirarak serbetinizi hazirlayin.
Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin. Uzerine serbeti kepce ile dokerek yedirin. Artan etimekleri isterseniz serbete batirip yumussattiktan sonra ortadan ikiye bolerek kalibin yanlarina sikistirabilirsiniz.
Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin.
Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin.
Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin.
Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin.
Altini kapatip yagi ilave edin.
1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin. (Daha cok uzamasini isterseniz mikserle 5-8 dakika arasi cirpabilirsiniz.
Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin. Hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakin




alıntı

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
KARAMELLI ETIMEK TATLISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: