DiyetveKadın
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : https://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970

 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Kayısı Dolması Icon_minitimeÇarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Kayısı Dolması Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Kayısı Dolması Icon_minitimeSalı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Kayısı Dolması Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Kayısı Dolması Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Kayısı Dolması Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Kayısı Dolması Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Kayısı Dolması Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Kayısı Dolması Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

 

 Kayısı Dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 40

Kayısı Dolması Empty
MesajKonu: Kayısı Dolması   Kayısı Dolması Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 5:06 pm

Malzemeler:

250 gr. kuru kayısı
1 su bardağı seker
1+3/4 su bardağı su
1/2 su bardağı kadar (yaklaşık) kaymak
1/2 su bardağı soyulmuş badem veya iri parçalar halinde ceviz
Üzerine serpmek için kıyılmış Antep fıstığı

Yapılısı:

Kuru kayısıları aksamdan ıslatın.
Ertesi gün su ve sekeri kaynatın.
Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra kayısıları sularından süzüp şerbetin içine atin. 15 dakika kadar daha birlikte kaynatmaya devam edin.
Soğuduktan sonra kayısıları tek tek şerbetlerinden hafifçe süzüp içini acın. İçine yarım tatlı kaşığı kadar kaymak ve badem veya ceviz parçası yerleştirip servis tabağına dizin.
Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra dolapta iyice soğuması için bekletin.
Servisten önce süzdüğünüz şerbetten üzerlerine bir miktar gezdirip Antep fıstığı serpiştirip servis yapın.












alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
Kayısı Dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: