DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : sekertas
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 KADAYIF DOLMASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: KADAYIF DOLMASI   Ptsi Eyl. 15, 2008 5:04 pm

Malzemeler

- 1 paket (500gr) kadayıf
- 250 gr tereyağı (2 çubuk/ ben 200gr kadar kullandım)
- 1 bucuk-2 bardak kadar iri çekilmiş ceviz içi


Şerbeti için

- 3 bucuk su bardağı seker
- 3 su bardağı su
- yarım limonun suyu

Yapılışı:

- Önce şerbeti hazırlayın. Su ve sekeri kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ilave edin. Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın. Hatta ılındıktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutun.
- Tereyağını eritip soğutun. Sıcak olursa kadayıfları yumuşatır.
- Geniş bir tepside kadayıfı kopartmadan lif lif ayırın.
- Eriyip soğumuş tereyağını üzerine gezdirip harmanlayarak yağı kadayıfa yedirin.
- Tepsinizi yağlayın. Kadayıftan elinizi dolduracak kadar (ya da arzunuza göre daha küçük) parçalar alıp düzgünce yerleştirin.
- İçine bir tutam ceviz içi koyup yaprak sarar gibi sıkıca yuvarlayıp sarın.
- En son sarılmış tarafını aşağıya getirerek tepsiye aralık vermeden yan yana dizin.
- Önceden işitilmiş 350F dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Çıkarıp soğumaya bırakın. Tepsiye elinizi değdirebilecek sıcaklığa gelsin. Sonra dolapta iyice soğumuş olan şerbeti her tarafına gezdirin. Ustu açık olarak çekmesi için bir müddet dinlenmeye bırakıp servise hazır hale getirin








alıntı

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
KADAYIF DOLMASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kadayif tatlilari

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: