DiyetveKadın
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : https://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970

 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimeÇarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimeSalı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
KADAYIF DOLMASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

 

 KADAYIF DOLMASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 40

KADAYIF DOLMASI Empty
MesajKonu: KADAYIF DOLMASI   KADAYIF DOLMASI Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 5:04 pm

Malzemeler

- 1 paket (500gr) kadayıf
- 250 gr tereyağı (2 çubuk/ ben 200gr kadar kullandım)
- 1 bucuk-2 bardak kadar iri çekilmiş ceviz içi


Şerbeti için

- 3 bucuk su bardağı seker
- 3 su bardağı su
- yarım limonun suyu

Yapılışı:

- Önce şerbeti hazırlayın. Su ve sekeri kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ilave edin. Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın. Hatta ılındıktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutun.
- Tereyağını eritip soğutun. Sıcak olursa kadayıfları yumuşatır.
- Geniş bir tepside kadayıfı kopartmadan lif lif ayırın.
- Eriyip soğumuş tereyağını üzerine gezdirip harmanlayarak yağı kadayıfa yedirin.
- Tepsinizi yağlayın. Kadayıftan elinizi dolduracak kadar (ya da arzunuza göre daha küçük) parçalar alıp düzgünce yerleştirin.
- İçine bir tutam ceviz içi koyup yaprak sarar gibi sıkıca yuvarlayıp sarın.
- En son sarılmış tarafını aşağıya getirerek tepsiye aralık vermeden yan yana dizin.
- Önceden işitilmiş 350F dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Çıkarıp soğumaya bırakın. Tepsiye elinizi değdirebilecek sıcaklığa gelsin. Sonra dolapta iyice soğumuş olan şerbeti her tarafına gezdirin. Ustu açık olarak çekmesi için bir müddet dinlenmeye bırakıp servise hazır hale getirin








alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
KADAYIF DOLMASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: