DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : sekertas
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası)   Ptsi Eyl. 15, 2008 4:33 pm

Malzemeler:

- 2 su bardağı sıcak sut
- 1 kahve fincanı margarin
- 1 kahve fincanı tereyağı
- 1,5 su bardağı pirinç unu
- 1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
- 1,5-2 su bardağı tozşeker

Yapılışı:

- Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.
- Tozşekeri süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin. Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin.
- Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
İSHAKİYE (Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bursa'daki Osmanlı Sarayı'na Ne oldu?
» rumeli
» BURSA MUTFAĞININ ZENGİN LEZZETLERİ
» tarihimizden ibretlik kıssaslar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: