Malzemeler:
Krep hamuru: 500 gram süt
3 adet yumurta
1 1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için: 4 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram ıspanak
2 adet pırasa
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
muskat
tuz - karabiber
kızartmak için; zeytinyağı
Pişirme Süresi: 15 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Harcı için: Pırasaları ve taze soğanları, ayıklayıp, ince ince kıyınız. Sarımsakların kabuklarını ayıklayıp, halka halka doğrayınız. Taze ıspanakları veya suyunu iyice sıktığınız haşlanmış ıspanakları ince ince kıyınız. Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, içine doğranmış tavukları koyup, renk verdiriniz. Tavuklar renk alınca , içine doğranmış pırasa, taze soğanları ve sarımsakları ilave edip,kavurmaya devam ediniz. En son olarak kavrulan sebzelerin içine, rendelenmiş muskatı, kıyılmış ıspanakları, tuz - karabiberi ekleyip bir taşım kavurduktan sonra ateşten alıp, yayvan bir tabağa aldığınız harcı soğutunuz. Derin bir kase içinde unu, yumurtayı , sütü ve tuzu karştırınız.(Boza kıvamında) Yayvan bir tavaya az margarin koyup, kızdırınız. Yağın fazlasını havlu bir kağıt veya peçete yardımıyla alınız. Krep hamurundan bir kepçeyi, kızan tavanın ortasına döküp, yanlarına yayınız. Tek tarafını iyice pişirip, krebin diğer yüzünüden spatula yardımı ile çevirip, pişiriniz. Pişen krepleri , bir tabağı tezgaha ters çevirip, üzerine koyunuz. Harcı kreplerin üzerine önce uzun kenarları daha sonra kısa kenarları kapatıp, yağladığınız borcama açılan kenarları altta kalacak şekilde yerleştiriniz. Servis etmeden önce fırında ısıtıp, sıcak olarak servis ediniz.
alıntı