DiyetveKadın
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : https://diyetkadin.yetkin-forum.com/u18
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970

 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Ispanaklı Krep Icon_minitimeÇarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Ispanaklı Krep Icon_minitimePaz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Ispanaklı Krep Icon_minitimeSalı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ispanaklı Krep Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ispanaklı Krep Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ispanaklı Krep Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ispanaklı Krep Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ispanaklı Krep Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ispanaklı Krep Icon_minitimePtsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

 

 Ispanaklı Krep

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 40

Ispanaklı Krep Empty
MesajKonu: Ispanaklı Krep   Ispanaklı Krep Icon_minitimePerş. Eyl. 11, 2008 5:40 pm

Malzemeler:
Krep hamuru: 500 gram süt
3 adet yumurta
1 1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için: 4 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram ıspanak
2 adet pırasa
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
muskat
tuz - karabiber
kızartmak için; zeytinyağı




Pişirme Süresi: 15 dakika
4 Kişilik



Hazırlanışı:
Harcı için: Pırasaları ve taze soğanları, ayıklayıp, ince ince kıyınız. Sarımsakların kabuklarını ayıklayıp, halka halka doğrayınız. Taze ıspanakları veya suyunu iyice sıktığınız haşlanmış ıspanakları ince ince kıyınız. Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, içine doğranmış tavukları koyup, renk verdiriniz. Tavuklar renk alınca , içine doğranmış pırasa, taze soğanları ve sarımsakları ilave edip,kavurmaya devam ediniz. En son olarak kavrulan sebzelerin içine, rendelenmiş muskatı, kıyılmış ıspanakları, tuz - karabiberi ekleyip bir taşım kavurduktan sonra ateşten alıp, yayvan bir tabağa aldığınız harcı soğutunuz. Derin bir kase içinde unu, yumurtayı , sütü ve tuzu karştırınız.(Boza kıvamında) Yayvan bir tavaya az margarin koyup, kızdırınız. Yağın fazlasını havlu bir kağıt veya peçete yardımıyla alınız. Krep hamurundan bir kepçeyi, kızan tavanın ortasına döküp, yanlarına yayınız. Tek tarafını iyice pişirip, krebin diğer yüzünüden spatula yardımı ile çevirip, pişiriniz. Pişen krepleri , bir tabağı tezgaha ters çevirip, üzerine koyunuz. Harcı kreplerin üzerine önce uzun kenarları daha sonra kısa kenarları kapatıp, yağladığınız borcama açılan kenarları altta kalacak şekilde yerleştiriniz. Servis etmeden önce fırında ısıtıp, sıcak olarak servis ediniz.





alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
Ispanaklı Krep
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Zeytinyağlılar-
Buraya geçin: