Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.
Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.
Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
Tuz Miktari
Yemeklere konan tuz miktari pisen yemegin cesidine gore degisir.
Sulu ve soslu yemeklere baslangicta az tuz koyun,yemek pisince tekrar ilave edebilirsiniz.
Kirmizi etli yemege,iyice pistikten sonra, beyaz etli yemege pismesine yakin tuz koyarsaniz yemekler daha lezzetli olur.
Yemek Tuzluysa
Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin.bir kac dakika kaynatin.
Mumlar
Mumlari kullanmadan once iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun omurlu olurlar.
Et Yemekleri
Et yemeklerine katilan bir miktar sarap etin iyice yumusamasini ve lezzetli olmasini saglar.
Sutunuz Kaymak Tutmasin
Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.
Sutun Tasmasini Onlemek
Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.
Catal Bicak Temizlerken
Catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.
Kristaller
Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar.
Kek Kalibi
Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan cikardiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.
Sogan Sarimsak Kokusu
Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.
Sigara Kullukleri
Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur.
Etleri yumusatmak icin
Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser.
Ekmegin kuflenmemesi icin
Ekmegin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeginizi koyarken ufak bir kabin içine de tuz koymayi da ihmal etmeyin.
Yumurta kirarken
Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.
Kek kalibi
Pisirdiginiz kek kaliptan cikmiyorsa kalibin altina islak bir bez yayip biraz bekletin.
Makarna pisirirken
Haslama suyuna, azicik siviyag katilirsa hem su kaynayinca tasmaz, hem de makarnalar birbirine yapismaz.
Yemek tasarsa
Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.
Salata
Salatayi erken yapmaniz gerekirse bozulmamasi icin uzerine nemli bir bez ortun ve sosunu koymayin. Sofraya alirken sosunu ilave edin.
ALINTIDIR