DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : sekertas
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 AY TATLISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 34

MesajKonu: AY TATLISI   Perş. Eyl. 04, 2008 4:44 pm

Malzemeler :
1 çay b. yoğurt

1 çay b. sıvıyağ

1 çay b. su

1 yumurta

yarım p. kabartma tozu

3 çorba k. sirke

alabildiği kadar un

Arası için:

1 kase ceviz
Üzeri için:
150 gr tereyağı

Şerbeti için:
3,5 su b. toz şeker
3 su b. su
1 dilim limon suyu


Hazırlanışı :
Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın. telle iyice
karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
hazırlayın. hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi bırakın. bu arada şerbetini kaynatıp soğutun.
dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
üst üste koyun. 8 bezeyi bir defada olabildiğince ince açın.

üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını serpip oklavaya sararak rulo yapın. oklavayı içinden çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde kesin. ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp fırın tepsisine tatlıları dizin. üzerine sadece erimiş tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin.ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
gezdirin.nefis bir hamur tatlısı Oktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızdabaş köşede yer alacak..

afiyet olsun

OKTAYUSTA

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
AY TATLISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Tatlılar-
Buraya geçin: