DiyetveKadın

Hoşgeldin; Misafir !
Senin Toplam 0 Mesajın Var.
Son Üyemiz : sekertas
Son Ziyaretiniz:

 
AnasayfaKapıSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» tam bu kilodayım .................
Çarş. Ekim 29, 2008 2:39 pm tarafından Admin

» Niso hoşgeldin...............
Paz Eyl. 28, 2008 6:03 pm tarafından Admin

» Zayıflama Çayı: Funda yaprağı, mate yaprağı, yeşilçay, biberiye, kekik
Salı Eyl. 16, 2008 5:27 pm tarafından Admin

» Çocuğunuz eğlenerek öğrensin..
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:48 pm tarafından Admin

» Çocuğunuzun okul menüsünü takip edin!
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:47 pm tarafından Admin

» Evlat edinilen çocuk sevgiyle büyürse gerçeği kolay kabullenir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:44 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme Nedir
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:43 pm tarafından Admin

» Nimet Çubukçu: Koruyucu aile sayısı artmalı
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

» Evlat Edinme ve Hukuk
Ptsi Eyl. 15, 2008 8:42 pm tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
Forum
Forum

Paylaş | 
 

 Beşamel Soslu Tavuklu Kabak

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: Beşamel Soslu Tavuklu Kabak   Çarş. Eyl. 03, 2008 9:44 pm

Malzemeler :
4 kabak
4 domates
2 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleğen
1 bütün tavuk göğsü
tuz,karabiber
çiçekyağı
Beşamel Sos için:

2 su b.süt
1 çorba k.tepeleme un
sıvıyağ
tuz,karabiber
muskat
Üzeri için:

kaşar peyniri

Hazırlanışı :
4 kabak kabukları soyulmadan uzunlamasına ince ince kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilerek bir süre yarı kıvamda pişirilir. Tavuklar iri yaprak şeklinde kesilerek tuzu ve baharatı eklendikten sonar pişirilir. Diğer taraftan doamtes sos hazırlanır. Bunun için sarımsaklar ince doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınır.Üzerine domatesler rendelenerek ilave edilir. Domates sosun da tuzu ve baharatı eklenir.

Fırın kabının tabanına kabakların yarısı dizilir. Üzerine tavuklar yayılır. Daha sonra üzerine ince doğranmış kekik ve fesleğen eklenir. Domates sos da gezdirilir.Daha sonra kalan kabaklar da üzerine yayılarak kapatılır. Bu arada beşamel sos hazırlanır. Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınır. Bir süre kavrulur. Daha sonra üzerine sütü, tuzu,karabiberi ve muskatı eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. (Sos çok koyu olamzsa daha iyi olur) Hazırlanan beşamel sos üzerine gezdirilir. En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpilerek 180 derecelik fırında pişirlir.

oktayusta

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
kbr



Mesaj Sayısı : 3
Kayıt tarihi : 03/09/08

MesajKonu: Geri: Beşamel Soslu Tavuklu Kabak   Çarş. Eyl. 03, 2008 11:40 pm

cnm çekti yaa gusel bişeye bnziyoo yrn anneme yaptırmam lazımm Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 426
Kayıt tarihi : 30/08/08
Yaş : 35

MesajKonu: Geri: Beşamel Soslu Tavuklu Kabak   Cuma Eyl. 12, 2008 2:24 pm

yaptırdın mı nkzı annene afiyet olsun artık ne diyim :)

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://diyetkadin.yetkinforum.com
 
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BADEM SOSLU TAVUK(pollo veneziana)
» BURSA MUTFAĞININ ZENGİN LEZZETLERİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DiyetveKadın :: Yeşil Elma Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri-
Buraya geçin: